Hier vind u alle informatie met betrekking tot de ABNI status van de Stichting Fondswerving Hospice Waalwijk
Het personeel heeft de laatste levensdagen van mijn moeder heel veel waarde kunnen geven. Heel dankbaar voor hun goede zorgen. Ik hoop dat heel veel families nog van dit hospice gebruik mogen maken voor hun dierbaren.
Top..... Kan niet anders zeggen. Ik denk nog vaak terug met een heel warm en fijn gevoel aan de tijd dat ons mam hier werd verzorgt en ook hoe wij zijn opgevangen. Petje af voor iedereen.
Mijn vader heeft hier 2-3 weken verbleven en hij voelde zich gelijk thuis. Jullie zijn allemaal toppers en jullie hebben je 1000% ingezet voor mijn vader en zijn partner. Wij zijn jullie erg dankbaar en denken nog vaak terug aan de momentjes met een gouden randje.
Eikendonklaan 4, 5143 NG Waalwijk
+31 (0)416 - 315 800
Geen bezoekersbeperkingen meer
Hospice > nieuws > Corona beleid
Beleid vanaf 25 februari 2022
Start van versoepelingen
Voor het hospice betekent dit dat vanaf 25 februari:
Géén norm
meer voor het aantal bezoekers per dag. Wel vragen wij u ons te informeren
wanneer u met meer dan 4 bezoekers tegelijk aanwezig bent op de gastenkamer.
Advies om een zelftest af te nemen bij klachten voorafgaand het bezoek.
De 1,5meter blijft een veilige afstand.
Het verplicht
dragen van een mondneusmasker vervalt. Er kan altijd wel een mondneusmasker
gedragen worden. We werken met kwetsbare mensen, tijdens de zorgmomenten
adviseren we een mondneusmasker te dragen.
Goede handhygiëne en desinfecteren bij binnenkomst.
Schudt geen handen.
Hoest en nies in je elleboog.
Bent u in het hospice geweest en u krijgt alsnog klachten en wordt positief getest, laat ons dit alstublieft zo snel mogelijk weten.
Informatieblad van Hospice Francinus de Wind
Hospice > nieuws > HospiceNieuws December 2021
Klik hier voor HospiceNieuws december 2021
Het hospice creëert een gemeenschapsgevoel
Hospice > nieuws > Dick en Claes leggen hun bestuursfunctie neer
Dick Schonis (78) en Claes Kramer (69) waren jarenlang respectievelijk voorzitter en secretaris van Stichting Hospicezorg Waalwijk en omstreken. Eind dit jaar nemen ze afscheid. Ze zijn heel tevreden hoe hospice Francinus de Wind zich heeft ontwikkeld. "Het functioneert fantastisch en heeft zijn plaats in Midden-Brabant gevonden."
Dick was achttien jaar bestuurslid, maar al veel langer betrokken bij het hospice. Hij had de nalatenschap van Cini de Wind, de grondlegger van het in Waalwijk gevestigde bedrijf Holland Heating, geregeld. Cini zag halfweg de jaren negentig op televisie een reportage over een hospice in Rozendaal bij Arnhem. Dat zouden we in hier in Waalwijk, voor de regio Midden-Brabant, ook moeten realiseren. Stichting Cini de Wind werd opgericht, Dick werd gevraagd om de kar mee te trekken. Toen Hospice Francinus de Wind in 2003 zijn deuren opende, werd Stichting Hospicezorg Waalwijk en omstreken eigenaar en dus verantwoordelijk voor het beleid. De stichting is een samenwerkingsverband van Stichting Cini de Wind, Stichting Schakelring, Thebe Thuiszorg en de regionale huisartsen. Namens de huisartsen was Claes Kramer in 2000 lid van de initiatiefgroep, daarna kwam hij in het bestuur.
Het bestuurswerk heeft zijn leven verrijkt, zegt Dick. "Het leven in een hospice is intens, al heb ik het niet aan het bed meegemaakt. Je ziet welke problemen er zijn, waarmee wordt geworsteld. Vooral op financieel vlak. Daar wist je van te voren al iets van, maar als bestuur ben je daar intensief bij betrokken. Wat me enorm heeft geraakt is dat heel veel vrijwilligers zich aanbieden om de doelstelling van het hospice - een warm, waardig en waardevol laatste levensfase beleven – te halen. Zo worden er enorme financiële inspanningen verricht om het geld binnen te halen dat de minister ons niet wil geven. Denk aan sponsoring en alle activiteiten van de Stichting Fondsenwerving Wat heel bijzonder is: mensen laten zich uitdagen om dingen te doen waar ze geen direct belang bij hebben. Dat is niet alleen goed voor het hospice, je creëert zo een gemeenschapsgevoel."
Om de kwaliteit te waarborgen is er geld nodig. Het is een voortdurende strijd, zo heeft de advocaat ondervonden. "Er is geen eenduidig beleid vanuit Den Haag. Sterker nog: het is een bende. De financieringsverschillen zijn enorm. Het ene of het andere hospice, voor elk bezet bed kan dat tot wel vier- tot vijfhonderd euro per dag schelen. Daarbij wordt niet eens gekeken naar de kwaliteit. Wij hebben een highcare hospice, mét keurmerk. Maar financieel merken we daar niets van." Hoe komt dat? "Heeft te maken met de ontstaansgeschiedenis. Er zijn allerlei varianten, er is geen eenduidigheid. En dat zie je terug in de financiering."
Komt nog wat bij: de tarieven die verzekeraars aanhouden voor gasten van het hospice zijn structureel te laag. Gelukkig is er steeds meer begrip voor hospicezorg bij de verzekeraars en is voor 2022 een verbeterde afspraak gemaakt, maar nog steeds is het tarief wat we ontvangen niet kostendekkend. "Waarom? Ik heb er regelmatig naar gevraagd, maar je komt niet door de bureaucratische leemlagen heen. Het geld dat binnen de zorg naar de hospices gaat, is minder dan een vliegenpoepje op een lampenkap. Peanuts dus." Gabrielle Davits gaat Dick opvolgen. Een mooi moment om een stap opzij te doen, al blijft hij als voorzitter van Stichting Cini de Wind betrokken bij het hospice.
Claes Kramer, inmiddels gepensioneerd, is per 1 januari waarnemend huisarts af. "In de stichting hoort een functionerend huisarts als spreekbuis te fungeren, dus stop ik ermee." De laatste fase van het leven, zo heeft Claes ervaren, heeft met het fenomeen hospice veel meer aandacht gekregen. "Vroeger was er die palliatieve zorg wel, maar hapsnap. Die werd verdoezeld tot het kleinste kamertje in het ziekenhuis. Dat is niet meer, een grote winst."
De palliatieve zorg is geprofessionaliseerd. Claes: "Daardoor is de kwaliteit enorm toegenomen. Dit hospice is daar bij uitstek een voorbeeld van. Door de jaren heen heeft de verpleegkundige staf een enorme expertise opgebouwd, daarbij geholpen door betrokken vrijwilligers en een uitstekend management.” Die knowhow zou nog meer kunnen worden ingezet. "Patiënten hebben soms veel pijn. Hoe kunnen we die onder controle krijgen, dat vragen verpleegkundigen en huisartsen zich soms af. Misschien heeft het hospice daar een antwoord op. Je zou met je expertise wat meer naar buiten mogen treden."
Hospice Francinus de Wind is niet meer weg te denken in ons maatschappelijk bestel, vindt Kramer. "Het heeft op alle vlakken de betrokkenheid bij de palliatieve zorg vergroot. Er zit zo veel kennis om het laatste stukje van het leven kwalitatief zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarmee is de zorg naar een andere dimensie getild. Dat is pure winst. Voor de patiënten, voor het functioneren van verpleegkundigen én huisartsen." Huisarts Jo Hendricks gaat de bestuursfunctie van Claes Kramer overnemen.
Dick Schonis en Claes Kramer zijn trots op wat de afgelopen achttien jaar is bereikt met Hospice Francinus de Wind.
Hospice > nieuws > Indrukwekkende opbrengst M&D 2021
De grote Memorie & Dreams concerten die in 2021 ten behoeve van hospice Francinus de Wind zijn georganiseerd hebben het indrukwekkende bedrag van 40.000euro opgebracht.
Het bedrag werd zondagmiddag 10 april bekend gemaakt tijdens een concert van de Harmonie Drunen door bestuurslid Sebastiaan de Gouw. De check werd in ontvangst genomen door twee bestuursleden van de Stichting Fondswerving Hospice Waalwijk. Mevrouw Leny van de Zande en de heer Wim Mulder.
De check werd in dankbaarheid aangenomen. Grote dank aan eenieder die hier een bijdrage aan heeft geleverd. De opbrengst zal gebruikt worden voor het opknappen van de acht gastenkamers.
Een dagje in Hospice Francinus de Wind (film)
Hospice > nieuws > Sfeerimpressie
Ellen van Kempen heeft een film gemaakt: "Een dagje in Hospice Francinus de Wind".
Wij zijn erg blij met dit mooie resultaat.
klik hier voor de film: Film
Wat is een Hospice?
Hospice > zorg > Wat wij doen
Zorg in de laatste levensfase
De meeste mensen willen graag de laatste periode van hun leven doorbrengen in de liefdevolle omgeving van hun naasten. Maar soms kan dat niet in huiselijke kring, bijvoorbeeld als er intensief verpleegd moet worden. In
sommige situaties is de verzorgende taak van familie en naasten zo groot dat deze de noodzakelijke ruimte om afscheid te nemen in de weg staat. Het hospice kan dan een waardig alternatief zijn voor thuis.
Hospice Francinus de Wind biedt een warm thuis met deskundige begeleiding en een respectvolle 24-uurszorg op individueel niveau. Die zorg wordt verleend door professionele, deskundige zorgverleners, gecombineerd met een groep betrokken vrijwilligers.
Hospice Francinus de Wind biedt een onderdak voor acht volwassen gasten. Iedere gast heeft een eigen zit-slaapkamer, met een eigen toilet, douche en een klein keukenblok. De gasten kunnen hun kamer met persoonlijke dingen
inrichten en de deur staat altijd open voor bezoek.
De gemeenschappelijke ruimtes bieden ruimte voor contact, gezelligheid en geborgenheid.
De naasten kunnen deelnemen aan de zorg zoals zij dat thuis ook gewend zijn. Ze kunnen bij de bewoner blijven slapen of gebruikmaken van een van de logeerkamers. De eigen huisarts kan hoofdbehandelaar blijven.
Hospice Francinus de Wind staat voor warm, waardig en waardevolle zorg in de laatste levensfase.
Lees hier alles over de zorg die we verlenen
Hospice > zorg > 24- uurszorg
Respectvolle 24-uurszorg op individueel niveau
Er is een medisch team van verpleegkundigen, artsen en paramedici, ondersteund door een betrokken team van vrijwiligers. Het bereiken van een zo hoog mogelijke kwaliteit in de nog resterende levensdagen staat centraal. Naast het bestrijden van lichamelijke klachten is er veel aandacht voor de morele ondersteuning die patiënt en naasten ieder met hun eigen angsten, onzekerheden en levensvragen nodig kunnen hebben.
Alles is bespreekbaar met betrekking tot de zorg in de laatste levensperiode en het levenseinde. Ook euthanasie is bespreekbaar. Kijk voor meer informatie over euthanasie op de website van de NVVE.
Er wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de persoonlijke wensen van de gast en diens naasten. Zolang de eigen keuzen van de gast geen overlast veroorzaken voor andere gasten is er weinig dat niet gerealiseerd kan worden.
Meer info: WegWijs in hospice Francinus de Wind
Het PREZO keurmerk Hospicezorg
Hospice > zorg > Kwaliteit van de zorg
Hospice Francinus de Wind is in het bezit van het keurmerk Hospicezorg.
Het PREZO keurmerk Hospicezorg is in 2015 ontwikkeld door Perspekt in opdracht van de Associatie Hospicezorg Nederland (AHzN).
Met het PREZO keurmerk laat hospice Francinus de Wind zien:
Hier vind u de informatie over onze opnameprocedure
Hospice > zorg > Opnameprocedure
Verzoek tot opname kan direct bij het hospice.
U kunt ons telefonisch 24 uur per dag bereiken. Daarnaast zullen wij u vragen om uw behandelend arts contact op te laten nemen met een van de hospiceartsen: dr. Neijens, dr. Parthemos of dr. Engelenburg.
Een indicatie heeft u niet nodig. Een randvoorwaarde voor opname is dat uw behandelend arts inschat dat u een levensverwachting heeft korter dan 3 maanden.
Wij vragen om voor opname een covid test te laten doen.
Het is in verband met de pandemie nu tijdelijk niet mogelijk om voorafgaand aan de opname ter kennismaking een oriënterend bezoek aan het hospice te brengen. Via deze website en telefonisch hopen wij u zo goed mogelijk te informeren.
Telefoonnummer: 0416 - 315 800 of info@hospicefdw.nl
Wat u moet weten over de financiële kant
Hospice > zorg > Kosten opname
Kosten van opname
Een verblijf in Hospice Francinus de Wind wordt bekostigd vanuit de regeling Eerste Lijns Verblijf. Bij uitzondering vanuit de Wet Langdurige Zorg.
Eigen bijdrage
Slechts een gedeelte van de kosten
die gemaakt worden in het hospice wordt vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. Om de zorg aan elke gast op maat en
naar zijn of haar wensen of behoeften te kunnen geven vragen wij een eigen
bijdrage.
Wij vragen een eigen bijdrage van € 35,- per dag. U kunt bij uw zorgverzekering navragen of u in aanmerking komt voor een vergoeding van dit bedrag.
Vormt de eigen bijdrage een drempel voor een opname? Bespreek dit dan met ons. We zullen dan samen met u zoeken naar een passende oplossing. In bijzondere gevallen kan financiële ondersteuning worden gezocht bij Stichting Fondswerving Hospice Waalwijk eo. Ons uitgangspunt is om voor iedereen die dat nodig heeft een verblijf in het hospice mogelijk te maken, zonder financiële belemmeringen.
WLZU bent van harte welkom tijdens de Openhuis momenten
Hospice > zorg > Openhuis momenten
Wees welkom tijdens onze openhuismomenten.
U bent welkom, een afspraak maken is hierbij niet nodig.
Eén keer per maand houden we een open huis voor belangstellenden. Het open huis biedt de gelegenheid rond te kijken, de warme sfeer te ervaren. We vertellen graag over het dagelijks leven in de hospice.
Mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben met een ernstige ziekt zijn van harte welkom. Dat geldt ook voor mensen die misschien zelf willen werken in de hospice. Of misschien hebt u altijd al een keer binnen willen kijken. Vooraf aanmelden is niet nodig. Medewerkers staan klaar om een rondleiding te geven en alle vragen te beantwoorden.
Het open huis kan weer georganiseerd worden wanneer de 1,5meter afstand niet meer nodig is.
Gastvrouwen zijn Marjon Rietbergen en Carla Nuijten.
Lees hier ons privacyreglement voor gasten, naasten en externe relaties.
Hospice > zorg > Privacyreglement
Lees hier ons privacyreglement voor gasten, naasten en externe relaties.
Voor hulp, steun en palliatief advies
Hospice > expertise > Palliatief Consultatie Team
Onze hospice artsen; Giel Neijens en Suzanne Parthemos, beiden specialist ouderenzorg met kaderopleiding palliatieve zorg, zijn werkzaam voor het palliatief consultatieteam Midden-Brabant.
Het palliatief
consultatieteam is bereikbaar via telefoonnummer (088) 6051444.
Overdag wordt doorgeschakeld naar regionale artsen met veel ervaring in de
palliatieve zorg,
in de avond- nacht en weekenden wordt er doorgeschakeld naar een landelijk team
met artsen.
De dienst is bedoeld voor huisartsen, verpleegkundigen, medisch specialisten,
specialisten ouderengeneeskunde en andere zorgverleners in de palliatieve zorg.
Je kunt bij dit team terecht met vragen over:
Specialist ouderenzorg Giel Neijens | Specialist ouderenzorg Suzanne Parthemos |
Meer over Stichting Hospicezorg en de initiatiefnemer Cini de Wind
Hospice > organisatie > Initiatiefnemer en bestuur
Stichting Hospicezorg Waalwijk en omstreken is eigenaar en bestuurlijk verantwoordelijk voor Hospice Francinus de Wind. Stichting Hospicezorg Waalwijk e.o. is een samenwerkingsverband van Stichting Cini de Wind, Stichting
Schakelring, Thebe Thuiszorg en de regionale huisartsen.
Het bestuur bestaat uit:
Dagelijkse leiding in het Hospice
Hospice > organisatie > Manager en coördinatoren
De dagelijkse leiding van het hospice
Voor de dagelijkse gang van zaken is algemeen manager Baukje Lycklama à Nijeholt verantwoordelijk. Dit doet zij samen met twee medisch coördinatoren: specialist ouderengeneeskunde dr. G. Neijens en huisarts dr. P. Engelenburg. Dr. Neijens en dr. Engelenburg verzorgen samen met dr. Parthemos de medische zorg. De coördinatorenvrijwilligers zijn de verpleegkundigen Wendy Vermeulen en Els van der Maaden. Zij begeleiden, scholen en coördineren de vrijwilligers.
Wij staan voor u klaar!
Hospice > organisatie > Het team professionals
Het team professionals bestaat uit 3 artsen die de kaderopleiding palliatieve zorg hebben gevolgd, 2 interieurverzorgsters, 10 verpleegkundigen (niveau 4 en 5, vijf van de tien verpleegkundigen hebben de vervolgopleiding Palliatieve Zorg gevolgd, 3 ziekenverzorgenden en 1 geestelijk verzorger.
De BIG-nummers kunt u opvragen via info@hospicefdw.nl.
Allerlei werkzaamheden door vrijwilligers
Hospice > organisatie > Vrijwilligers
Er werken in Hospice Francinus de Wind rond de 75 vrijwilligers. De werkzaamheden zijn in enkele groepen te onderscheiden.
De zorg
Dit is de grootste groep vrijwilligers. In de zorg werken de vrijwilligers als rechterhand van de verpleegkundige. Zeven dagen per week worden vier of vijf vrijwilligers ingepland in aaneengesloten diensten van vier uur. In de
ochtend werkt één vrijwilliger naast twee verpleegkundigen, in de middag- en avonddienst werken twee vrijwilligers. Alle vrijwilligers in de zorg volgen een interne cursus. Deze bestaat onder
andere uit lichamelijke verzorging, tillen, communicatie en spiritualiteit.
Telefoondienst
Van maandag tot en met vrijdag heeft een vrijwilliger telefoondienst. Naast telefoongesprekken zijn er lichte administratieve werkzaamheden, orientatiebezoeken en allerlei klusjes, zoals bloemen
verzorgen, opruimen en familie/ gasten te woord staan.
Klusjesmannen
Op maandag zijn er zijn twee of drie klusjesmannen werkzaam. De klusjesmannen worden ondersteund door een groep vrijwilligers die incidenteel bijspringen, zoals een schilder, loodgieter en airco-onderhoudsmonteur.
Tuinmannen
Elke donderdagochtend komen twee tuinmannen de tuin rondom het hospice bijhouden.
Bloemenverzorging
Elke woensdag worden alle bloemen ververst in het hospice, zodat er altijd verse bloemen staan.
Kookclubs
Er zijn drie verschillende kookclubs, die afwisselend op zondag koken voor de gasten en hun familieleden/naasten. Op deze manier is elke zondag bijzondere aandacht voor een warme maaltijd tussen de middag.
Aanvullende zorg
Deze groep vrijwilligers komen ieder met hun eigen deskundigheid. Vanuit deze specifieke deskundigheid wordt aanvullende, complementaire, zorg aangeboden. Bijvoorbeeld in het organiseren van muziekbijeenkomsten en van
bezinningsmomenten in de stilteruimte. Er zijn vrijwilligers geschoold in massagetechnieken, klankschalen, natuurgeneeskunde. Ook is er een kapster of schoonheidsspecialist.
Secretaresses
Er zijn enkele vrijwillige secretaresses. De taken bestaan onder andere uit het beheren van het relatiesysteem, archiefbeheer en kasregistratie.
Boodschappen
Tweemaal per week worden boodschappen gehaald bij de plaatselijke supermarkt.
Eén-op-één zorg
In uitzonderlijke situaties is het nodig dat er 24 uur per dag iemand naast de gast zit. In deze gevallen kunnen wij adhoc een beroep doen op een kleine groep vrijwilligers.
Vacatures
In de zorg: Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons mee willen helpen in de zorg, ter ondersteuning van de verpleegkundige.
Huishoudelijke dienst: Wij zoeken een vrijwilliger(s) ter ondersteuning van de huishoudelijke dienst. Dit kan gaan van één keer per maand tot wekelijks. Tijdstip in overleg.
Ben je geinteresseerd in één van de werkzaamheden?. Neem gerust contact met ons op. Wij maken graag kennis met jou.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de coördinatoren/vrijwilligers via: vrijwilligersfdw@live.nl.
Per post kan ook:
Hospice Francinus de Wind
Eikendonklaan 4
5143 NG Waalwijk
t.n.v. vrijwilligerscoördinator
Vacature
Hospice > organisatie > Vacature zorgvrijwilligers
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers in de zorg.
Ben je zorgzaam ingesteld? Kom onze verpleegkundigen helpen
bij de zorg aan de gasten in het hospice! Ervaring in de zorg is niet
noodzakelijk. Je wordt goed ingewerkt en begeleid. Daarnaast zijn er interne
cursussen. Werken in ons hospice
is zinvol werk in een warme, open en gezellige sfeer.
Heb je interesse om ons team te komen
versterken?
Stuur een mailtje naar: vrijwilligersfdw@live.nl
Hospice > contact > Bereikbaarheid
Hospice Francinus de Wind
Eikendonklaan 4
5143 NG Waalwijk
telefoon: +31 (0)416 - 315 800
e-mail: info@hospicefdw.nl
internet: www.hospicefdw.nl
Routebeschrijving
Lees hier meer over de ANBI status van Stichting Hospicezorg
Hospice > organisatie > ANBI
Stichting Hospicezorg Waalwijk en omstreken
Stichting Hospicezorg Waalwijk en omstreken heeft een ANBI-status. Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Een ANBI heeft belastingvoordelen. Zo kunnen vrijwilligers die voor een ANBI stichting werken onder bepaalde voorwaarden het vrijwilligerswerk opgeven bij de belastingdienst als gift aan de ANBI-stichting.
Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Alle belastingvoordelen zijn terug te vinden op de website van de belastingdienst: www.belastingdienst.nl
Het doel van Stichting Hospicezorg Waalwijk en omstreken is de exploitatie van hospice Francinus de Wind, bedoeld voor palliatief terminale zorg. In het algemeen gaat het om de zo optimaal mogelijke zorg voor gasten met een beperkte levensduur. Het hospice beschikt over gekwalificeerde verpleegkundigen, artsen en geestelijk verzorger. Tevens zijn er rond de 75 vrijwilligers actief. Hospice Francinus de Wind is in het bezit van het prezo keurmerk hospicezorg.
Meer info:
|
Voor wie is het centrum voor levensvragen bedoeld
Hospice > expertise > Centrum voor Levensvragen Noordoost Brabant
Voor wie is het centrum voor levensvragen bedoeld?
Het centrum voor levensvragen is voor mensen van 50 jaar en ouder, die thuis wonen en behoefte hebben aan een consult van een geestelijk verzorger. Ook biedt het centrum voor levensvragen steun aan palliatieve patiënten (van alle leeftijden) en hun naasten. De gesprekken worden vergoed.
Geestelijke verzorging is de professionele begeleiding, hulpverlening en advisering bij levensvragen. Praktijk voor Levensvragen komt vaak in beeld in situaties waar het gaat over leven en dood, over ziekte, bij afscheid en verlies, bij levensgebeurtenissen en bij het moeten nemen van moeilijke beslissingen. Alle geestelijk verzorgers zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister voor geestelijk verzorgers, hebben een masteropleiding doorlopen en een beroepsgeheim.
Vragen kunnen bijvoorbeeld zijn:
Waarom overkomt mij dit? Ik heb altijd gezond en goed geleefd.
Wat betekent het voor mij dat ik niet meer alles kan? Ik ben afhankelijk van anderen en heb mijn leven (ziekte) niet in de hand. Ben ik geen last voor anderen?
Ben ik tevreden over hoe mijn leven is verlopen?
Wat maakt mijn leven de moeite waard? Waar leef ik nog voor?
Wil ik mij laten behandelen? Kan ik het leven loslaten als het zover is?
Wat betekent de dood voor mij? Is er leven na de dood? Hoe neem ik afscheid van de mensen van wie ik houd?
Het Centrum voor Levensvragen Noordoost Brabant is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 15:00uur voor het
aanvragen van een gesprek.
Bel daarvoor me: 06-22 72 71 10